Bliv moderigtig på et SU-budget

Er du netop begyndt på drømmestudiet? Tillykke!Du kan se frem til en minderig tid med spændende forelæsninger, engagerede undervisere og tykke fagbøger, der skal ”gennemtygges” dag som nat. Men lad os være ærlige: Studielivet handler bestemt også om at skabe nye venskaber, nyde fredagsbaren og give den gas ved studiefesterne. Selvom du måske allerede nu gruer for at skulle leve på et stramt SU-budget, kan der givetvis godt blive plads til tøjindkøb i ny og næ. Nyt tøj kan faktisk vise sig at være en rigtig god investering, da det giver dig et vaskeægte selvtillidsboost. Et lækkert og velsiddende outfit vil gøre det (lidt) nemmere at møde de nye udfordringer med rank ryg.

Spar penge ved nethandel

Tøjkøb på et SU-budget handler naturligvis om at finde de bedste tilbud. Det lyder måske som lidt af en fortærsket kliché, men brug nettet, når du skal finde billigt tøj. Forhandlerne har færre mellemled i salgskæden og kan derfor ofte tilbyde dig nogle mere favorable priser end ude i de fysiske butikker. Desuden er udvalget gigantisk, hvorfor du med stor sandsynlighed kan finde nogle smarte ting, som du ikke ser overalt på uni! Brug eventuelt en sammenligningsportal som Salerunner.dk. Her kan du finde alt fra accessories til modetøj, og portalen hjælper dig lynhurtigt med at spotte de skarpeste priser på netop dine yndlingsvarer. Det er desuden ligetil at lægge varen i kurven, hvis du finder noget, du bare må eje.

Undgå impulskøbene

Når du shopper på nettet, så læg gerne et budget på forhånd. Med de mange tilgængelige varer er det ret fristende at købe for mere, end du havde planlagt. Det kan desuden være en fordel, hvis du har skabt en basisgarderobe og derfor ved, hvilke dele du reelt set står og mangler, og hvilken stil du ønsker. Modeeksperter har hævdet, at du kan nøjes med omkring 37 dele i basisgarderoben – men det må vel næsten være uden sko eller…

Når du opbygger en basisgarderobe, kan du tænke på følgende ting:

  • Hvilken stil er lige dig? (Romantisk boheme, klassisk stil eller måske et oversize fit?)
  • Hvordan skal du bruge tøjet? (Skal det primært være praktisk eller præsentabelt?)
  • Hvilken farve skal være grundelementet? (Sort, hvid, brun eller måske pastel?)
  • Hvilken kropsfigur har du? (Studér de forskellige tricks for de forskellige typer)